Kompetensutveckling inom ekologisk produktion och ett rikt odlingslandskap i samarbete med Oscar Franzén, Eklunda gård.

Studieresa till Wästgötarna, 8-9 november 2017

Wästgötarna är en ekonomisk förening i Västergötland som odlar, förädlar och säljer spannmålsprodukter baserade på historiska sädesslag. Vi tror det finns förutsättningarna för ett liknande samarbete här i Mälardalen. Därför organiserar vi en studieresa för att ta del av Wästgötarnas framgångsrecept - och förhoppningsvis lära oss av deras eventuella misstag.

 Vi åker i egna bilar på morgonen den 8:e november och möts upp för lunch i Trollhättan. Därefter besöker vi Anders Lunneryds gård där även Wästgötarna gör flingor och packar sina produkter. Vi besöker också en av de lokala kvarnar gruppen samarbetar med. Vi avslutar dagen över en gemensam middag med representanter för Wästgötarna. Hemresa dagen efter.

Tid: 8-9 november 2017

Aktiviteten finansieras av Landsbygdsprogrammet. Studieresan är kostnadsfri. Övernattning ingår men du betalar själv för mat.

Frågor och anmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 0705-734323

 

Studieresa ekologisk bärodling - 28 augusti 2017

Två av landets mest intressanta ekologiska bärodlingar finns i Dalarna. Tillmans odlar svarta vinbär och jordgubbar och förädlar både egna och andras råvaror till sylt och saft i eget musteri. Bergshyttans Odling drivs av Kersti Borgström som satsar på på hallon och biodling och siktar på att utöka odlingarna med bland annat björnbär, blåbärsstry och grönsaker.

Dagen börjar klockan 10 hos Tillmans. Där tittar vi på odlingar och musteri och diskuterar allt från odlingsteknik till ekonomi. Vi äter vi lunch på gårdens café och vid halv tvåtiden åker vi vidare till Bergshyttan där vi börjar rundvandringen kl 15. Dagen slutar kl 17.

Deltagaravgift: 200 kr + moms
Sista anmälningsdag: 20 augusti

Kursen är en del av länsstyrelsens satsning på kompetensutveckling inom ekologisk produktion.

Foto: Christina Winter

 

Kurserna utförs på uppdrag av Länsstyrelsen och bekostas av Landsbygdsprogrammet. 

Extra information